FilztastiK!

Posted: 17/08/2011 in felt, filc

LJudi….ja obožavam filc. U golom obliku, s čupavim vunenim dodacima, s krznom, rezanog, šivenog, na suho i mokro. Priča mi priče, kao stara baka. Ima prošlost iza sebe i toplinu. Podsjeća me na zimu i darove.

Moja osobna filcana priča spada u široku kategoriju zvanu “radovi- kojih- je- bilo -mnogo- ali -ih- nikad -nisam -fotografirala” . S čvrstom odlukom da tu lošu naviku promijenim, te da radovi koje uglavnom poklonim i podijelim ostanu nekako zabilježeni , evo posljednjeg FilctastiKa. 
To je album za fotografije rađen Renkalikovim filcom; podloga je lijepljena, a dodaci i dijelovi su prvo ručno šivani a lijepljeni naknadno. Za lutke sam koristila gotove (također Renkalikove) dijelove za tijelo lutke (glava).

Linking up to:

The Shabby Nest
Komentari
 1. Tatjana kaže:

  Dobro da si odlučila staru naviku promjeniti i pokazati nam ovo!Super je…

 2. Hvala, draga Tatjana! Upravo spremamo jesensko-zimsku kolekciju, pret-a- filze…

 3. LivesArt kaže:

  Fantastično, nadam se da ćeš uskoro i nas naučiti filcati!

 4. nail crazy kaže:

  ovo mi je fantastično 😀

 5. Prekrasno!! Sretno s blogom!

 6. tina kaže:

  album je savršen! dobrodošla u blogerske vode!

 7. eda kaže:

  Predivan album!!I baš me veseli što si odlučila otvoriti blog:)))

 8. Još jednom hvala svima! Zakazujem ponovni sastanak filcoljupcima sljedeći tjedan, treba se početi spremati za Božić pa već planiram čizmice za sv. Nikolu, ha ha!

 9. Tamarelis kaže:

  …ja sam totalno impresionirana… nekako kao da bježim od filca, u biti i ne znam baš s tim, pa se samo mičem s puta, a ovo je pravo malo bajkasto savršenstvo :))… to bih rado radila u školi s mojim POOP učenicima… čitamo i sami stvaramo sliku na temelju priče… a na veliki pano možemo za dane knjige izložiti sve što smo pročitali… ajme ludilo… Kike moram kod tebe pod hitno… :))… možda to kolege u školama rade, ako ne, može biti dobra pripomoć i zanimacija za djecu, ali i kao korelacija između hrvatskog (lektira) i likovnog… a ručice rade, fina motorika se brusi, a mašta… nešto prekrasno, ta dječja mašta… :))

 10. @TamarelisKako je u radu s djecom bit u procesu, a ne u konačnom uratku, filc tu ima i dodatnu kvalitetu- taktilni doživljaj. A tek kolorit i različiti oblici u kojima filc dolazi- kao vuna za čupkanje, filc trake, listovi filca za rezanje…-ma samo biraj! Svakako pokušajte, mislim da nećete zažaliti.

 11. preslatko… kaj bi čovjek više rekel… Ja radim svašta s klincima kad ih čuvam jer bolje da energiju usmijere ne nekaj kreativno i konstruktivno nego da demoliraju sve kaj se demolirat da… ovo ćemo definitivno isprobat…PozdravČekni moj blog… http://unique-hrebina.blogspot.com/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s