Tečaj Lynne Deptula i pozdrav iz Milana!

Posted: 17/11/2012 in country painting, decorative painting, info, Milano, seminari

 

DSC05565 DSC05564

DSC05568 DSC05567

 

Veliki pozdrav sa sjevera Italije, točnije iz okolice Milana, gdje sam u gostima kod drage prijateljice i kolegice Rose Zampino i njene obitelji! Povod svega višednevni je tečaj Lynne Deptula, dekorativne slikarice kojoj se, znate već, odavno divim i o čijim sam vam designima već pričala i koje jednostavno obožavam! Lynne, Učiteljica je, po struci, životnoj ulozi i s velikim U, a svoje tridesetogodišnje iskustvo dijeli svakom svojom riječju, savjetom i potezom kista!

   DSC05566

Toliko je tehnika dekorativnog slikanja danas poznato, toliko ima stilova, caka i alata….ali ono što Lynne Deptula i njen stil čini jedinstvenim i prepoznatljivim jest neobična kombinacija country i decorative paintinga. Znate li koji je poseban kist kojeg Lynne koristi? Nema ga! Iako posjeduje cijeli arsenal, radovi koje ćete vidjeti u ovom postu napravljeni su plosnatim kistom i linerom! A znate li koji medij koji pomaže da radovi u njenoj tehnici izgledaju tako prozračno, trodimenzionalno i prekrasno? Niti jedan! Lynne živi samu srž dekorativnog slikarstva- voda i boja su sve što joj treba da čarolija oživi.

Današnji dan provela sam slikajući od 9 do 19 sati, s pauzom za ručak od pola sata. Dva projekta i tona  malih tajni velikih majstora učinili su ovaj dan nezaboravnim! Drage moje polaznice tečajeva, toliko sam vas se puta sjetila danas, dok sam sjedila u vašoj ulozi i govorila: “Čekajte, čekajte, nisam gotova….!” i “ Može li pauza?” :))) Ljubaca vam šaljem sto, i jedva čekam sve podijeliti s vama, jer je ovo za vas koliko i za mene! Na ovim radovima nedostaju još završni detalji, a na njih ću prionuti odmah čim napišem ovaj post.

“Učenikom ćeš se zvat, dokle ne naučiš…” , kaže Tonći P. Marović. Učenje ne prestaje nikad, bilo kakve vrste, a u trenucima kad se dogodi da je to učenje lijepih stvari i s dragim ljudima, svakim svojim djelićem uživam u tome!DSC05579

Tečaj traje još nekoliko dana,  a sutrašnji projekt najveći je slikarski izazov kojeg sam imala do sada. Planiram sjediti u magarećoj klupi…..;) Bit će vam jasnije kada budete vidjeli fotografije, a do tada…idem se naspavati ;).

Komentari
 1. Tatjana kaže:

  Kristina Kike Uvodić…ja sam zavidna!

 2. MattieMo kaže:

  Vidim da uživaš i da ti je baš lijepo, drago mi je :)) sretno dalje s učenjem i druženjem, jedva čekam vidjeti još slika :))

 3. AnaMB kaže:

  Bravo, Kristina! Ovo je predivno! Samo ti i dalje uči da to znanje možeš prenijeti dalje, nadam se da ću i ja jednom stići do tebe. I uživaj u Milanu i prijateljicama!

 4. Ma vidi ti nje!! Posalji neku razglednicu na pauzi :))

 5. Good Ghost kaže:

  wow! Nemam rijeći. Prekrasno, jedva čekam vidjeti ostatak. Pozdrav tebi i pozdravi za gospođu Lynne. Uživaj još tih par dana

 6. LivesArt kaže:

  Bravo Kike, vrijedna učenica i savršeni radovi, nestrpljivo čekamo nove raionice u prosincu!

 7. @Tatjana- jako mi je žao zbog toga, jer si mi baš simpatična. Što misliš o tome da našu vezu prebacimo na višu razinu ;)))? @MattieMo, AnaMaria, Ghostice, Lile hvala vam od srca! MPL- šalji adresu, da znam za ubuduće 😉

 8. nail crazy kaže:

  pogled kroz prozor je savršen 😀

 9. Tatjana kaže:

  Uuuuuu…daj šta daš :DP.S.Namjerno neću one postove poslije ovog komentirati jer ćeš misliti da me zavist prošla…ali nije. Ako mi hoćeš pomoći onda žvrljaj neke fleke i packe,molim lijepa!

 10. tina kaže:

  bravo kike nasa! doći ću i ja jednom na to dekorativno slikanje kod tebe na radionicu!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s